انبه میوه ای شیرین و خوش طعم است و از خواص انبه میتوان به وجود ویتامین C و A و انواع مختلف کاروتنوئیدها اشاره کرد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. انبه از پرمصرفترین میوهها در جهان است که در مناطق گرمسیری میروید و قدمتی 4000 ساله دارد. انبه در هند رشد کرده و با پسته و بادام هندی همخانواده است و انواع مختلف دارد. این میوهی هستهدار از دو بخش تشکیلشده است: قسمت گوشتی بیرونی و هسته انبه. قسمت گوشتی، هسته را دربر می گیرد و در داخل هسته نیز، دانهی انبه قرار دارد. درخت انبه قد بلندی دارد و ممکن است به 35 تا 40 متر برسد. قطر قسمت شاخ و برگدار آن نیز میتواند به 10 متر برسد. عمر این درخت طولانی است و برخی از درختهای انبه با وجود 300 سال سن هنوز میوه میدهند. رسیدن میوهها حدود 3 تا 6 ماه طول میکشد. وزن انبهها میتواند بین 500 گرم تا 2٫5 کیلوگرم باشد. رنگ و اندازهٔ انبههای رسیده با توجه به محیط و نور متغیر است. میوهٔ رسیده میتواند زرد، نارنجی، قرمز یا سبز باشد. بیشترین سطح زیر کشت انبه در ایران به استان هرمزگان اختصاص دارد.قدمت کشت این درخت در استان هرمزگان بین 500 تا 700 سال میرسد که این درختان در باغهای شهرستان میناب یافت میشوند. انبه میوهای سرشار از فیبر، ویتامین ث، ویتامین آ و آنتیاکسیدان است. این میوه موجب تقویت دستگاه گوارش و کلیه نیز میشود، و به علت آهن فراوانی که دارد از آنمی جلوگیری میکند.برگ درخت انبه، پوست سر و مو را تقویت میکند و خاصیت رنگی (سیاه) نیز دارد. درخت انبه بسیار سریع رشد میکند و دارای برگهای بزرگ و همیشه سبز است. در زمستان شکوفه میدهد و در اردیبهشت و خرداد میوه میدهد. تهیه کننده و کارگردان: امیر مزرعتی کاری از: موسسه فیلم سازی و برنامه سازی سیما نمای ماندگار به سفارش: شهرداری میناب
مستند های بیشتر و همچنین مستند های تاریخ ایران و گردشگری را می توانید در جنرال تراول مشاهده کنید.